Shows en Boekingen oude website
Speellijst
Robbert Jan werd geboren en getogen in Zeeland, maar daar merk je helemaal niks meer van. Hij trok zijn voeten uit de klei en vertrok naar de Randstad want hij had een droom. Kunstenaar worden! Al na een paar jaar aanklooien met verf verschoof zijn interesse door toevallige ontmoetingen en interessante uitdagingen in 1998 naar de podiumkunsten.

Zijn eerste veertig minuten durende programma:"Oud Papier" werd door de jury van het zeeuws EenakterFestival geselecteerd als een van de vier programma's die mee mochten op een mini tourtje door de provincie. Robbert Jan kreeg de smaak te pakken en bouwde het programma uit tot de avondvullende voorstelling:"Wat Ik ook Zeg", waarmee hij in 2000 de Gooise Wendeline Besancon Prijs won voor beste amateurproductie van dat seizoen.

Na de daar op volgende avondvullende voorstellingen:"Alleenzaamheid", "Tijdverspilling" en "Danser" waagde Robbert Jan het om mee te doen aan het Amsterdams Kleinkunst Festival waar hij de halve finale wist te halen met scenes uit het programma "Danser" en de vernieuwde Zorro act uit "Alleenzaamheid". Hierna breidde de speellijst snel uit en nam het cabaretierschap zeer serieuze vormen aan.

Het het programma "Samen Slapen" volgde en scenes uit dat programma vormden de basis van alle audities en voorrondes die Robbert Jan speelde voor de Holland Casino Podium Prijs, een festival waar hij de finale haalde en snel daarna won hij met hetzelfde programma de jury- en publlieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret festival. Daarna speelde hij succesvol dik twee seizoenen "Rrrecht Vooruit" onder de vlag van TC Management in Nieuwegein. Tegenwoordig speelt hij zijn nieuwe show "Solo".

Naast cabaretier is Robbert Jan ook tekstschrijver, regisseur van theatervoorstellingen en artistiek leider van theatergroep de Fusie in Hilversum. Voor een overzicht van door hem geschreven en geregisseerde stukken kunt u kijken bij: Regie/Teksten.